9 podcasts du inte får missa för att få in mindfulness och meditation i din vardag

Podcasts om mindfulness och meditation

I en värld där livets tempo ständigt ökar och stressnivåerna når nya höjder, har många vänt sig till mindfulness och meditation som en oas av lugn och klarhet.

Dessa uråldriga övningar har funnit en modern plattform i form av podcaster, vilket gör dem lättillgängliga och praktiska för människor i deras vardag.

Oavsett om du är nybörjare i meditation eller en erfaren utövare, finns det en mängd podcaster som erbjuder vägledning, insikter och inspiration för att fördjupa din förståelse och praxis.

Här är en lista över 9 framstående podcaster inom mindfulness och meditation, som var och en ger unika perspektiv och tekniker för att hjälpa dig på din resa mot inre frid och medveten närvaro.

 1. The Daily Meditation Podcast (Lyssna på Spotify)
  Denna podcast erbjuder dagliga meditationer och tips för att hjälpa lyssnare att hitta lugn och klarhet i sitt dagliga liv.

 2. On Being with Krista Tippett (Lyssna på Spotify)
  Krista Tippett utforskar stora frågor kring mänskligt liv, inklusive mindfulness och andlighet, genom intervjuer med en mängd olika gäster.

 3. The Mindful Kind – Med av Rachael Kable (Lyssna på Spotify)
  Denna podcast fokuserar på praktiska och lättförståeliga mindfulness-tekniker och -strategier.

 4. 10% Happier with Dan Harris (Lyssna på Spotify)
  Dan Harris, en TV-journalist, utforskar mindfulness och meditation genom intervjuer med experter och delar med sig av sina egna erfarenheter.

 5. Tara Brach (Lyssna på Spotify)
  Tara Brach, en populär meditationlärare, erbjuder vägledande meditationer och insiktsfulla tal som utforskar mindfulness och medkänsla.

 6. The Rubin Mindfulness Meditation (Lyssna på Spotify)
  Denna podcast från Rubin Museum of Art i New York erbjuder en serie meditationer som inspireras av museumets konstsamlingar.

 7. Untangle (Lyssna på Spotify)
  Denna podcast ger intervjuer med mindfulness-experter, forskare och lärare som delar sina insikter och erfarenheter kring meditation och mental hälsa.

 8. Mindfulness Mode (Lyssna på Spotify)
  Bruce Langford intervjuar experter inom mindfulness för att utforska dess påverkan på stress, ångest och lycka.

 9. Meditative Story (Lyssna på Spotify)
  En unik blandning av berättande och meditation, denna podcast erbjuder berättelser som är utformade för att hjälpa lyssnare att reflektera och finna lugn.

Dessa podcaster täcker ett brett spektrum av ämnen relaterade till mindfulness och meditation, från dagliga övningar till djupare filosofiska diskussioner, dom erbjuder något för alla oavsett var du befinner dig i din mindfulness-resa.

Share